Anderhalve maand gehad

Nog maar 3 maanden te gaan

Posted by Davey Witter on September 29, 2016Op dit moment ben ik nu al voor anderhalve maand in de united states. Alles begint al aardig te wennen. Behalve de gedachte dat ik nog maar 3 maanden te gaan heb. Een derde al gehad, nog twee derde te gaan. De tijd vliegt voorbij wanneer je een goede tijd hebt.

Nashville


Zoals ik bij mijn vorige blog zei zijn we met het lange labor day weekend naar Nashville gegaan met de groep. 5 Personen zijn op zaterdag ochtend vertrokken. En uiteindelijk ben ik met 4 anderen op Zaterdag nacht vertrokken. Aangezien we pas op zondag middag konden inchecken en iedereen in de nacht zou slapen hebben wij er voor gekozen om meerdere steden te bezoeken in de nacht.

Allereerst zijn we om 10 uur vertrokken en uiteindelijk om kwart over 12 bij Indianapolis aangekomen. Vervolgens daar twee uur rondgelopen en doorgereden naar de volgende stad. Om kwart over 3 (vanwege het tijdsverschil een uur eerder) kwamen wij bij Louisville aan en zijn daar twee uur lang rond gereden. Om kwart over 5 hadden wij besloten naar de Mammoth caves te gaan en zijn door gaan rijden. Vervolgens zijn wij om 7 uur daar aangekomen en hebben daar nog rond gelopen.
Uiteindelijk om 11 uur in de ochtend kwamen wij in Nashville aan. Hier hebben wij twee dagen rondgelopen om vervolgens maandag avond weer richting huis te vertrekken.
In die twee dagen zijn wij naar de Jack Daniels Distillery geweest en hebben door de stad heen rond gelopen/gereden.

Terugweg


De terugweg van Nashville zou 5 uur duren. Maar eerder hadden wij op de weg al gemerkt dat in principe niemand wat van de snelheid limiet aantrekt en toch iets sneller rijdt. Als er bijvoorbeeld 65mph wordt aangegeven, is de gemiddelde snelheid daar 75mph. Aangezien wij haast hadden hebben wij het gaspedaal iets meer ingeduwd en reden wij iets sneller als was toegestaan.
Nadat wij Louisville waren gepasseerd en hadden bijgetankt reden wij weer op de snelweg. Na een tijdje door te rijden zag ik in mijn spiegel een auto vrij snel aan komen rijden die mij begon te volgen. Ik reed op de linker baan dus dacht netjes iets te remmen en naar de rechterbaan op te schuiven zodat deze mij kon passeren. Echter ging deze auto ook naar rechts en bleef deze mij volgen. Vervolgens gingen de zwaailichten aan en bleek het een politie auto te zijn. Ik werd midden op de snelweg aangehouden voor 103mph waar 65mph was toegestaan. Uiteindelijk met de schrik vrij gekomen en kon ik door rijden zonder enige problemen.

Overige weken


De overige weken zijn vrij snel verlopen en is er verder niet veel meer gebeurd. School werd wel steeds drukker waardoor je toch wel wat meer tijd besteed aan je school. De assignments worden meer en groter en er zijn steeds meer tests.
De cijfers tot nu toe zijn allemaal nog redelijk voldoende. Het gemiddelde is rond de 83% voor de vakken dus dat loopt ook allemaal nog redelijk voldoende.

De omgeving begint ook steeds meer te wennen. Het feit dat ik nu al anderhalve maand in Amerika zit blijft toch wel apart. Elke keer ontdek je wel weer wat nieuws. Maar over het algemeen ben ik wel redelijk aan alles gewend.

Camaro


Aangezien wij met vier man in Indianapolis zijn geweest midden in de nacht is dit toch anders dan de stad overdag. Daarom uiteindelijk toch besloten om de stad overdag nog eens te bezoeken. Op Donderdag middag ben ik vrij vroeg klaar en besloten ik en Alicia om dan maar eens terug te gaan. Daarom maar een keer een sport auto gehuurd om richting Indianapolis te gaan.
Uiteindelijk was het de Chevrolet Camaro geworden. Het is leuk zo'n auto, het is snel maar het geeft ook genoeg problemen. Een van de problemen is dat de politie je constant in de gaten houdt. Wanneer je gewoon netjes over de snelweg rijdt blijft de politie je volgen net zo lang tot je wat fout doet. Soms wel voor 20 minuten. Echter op de snelweg zelf nooit wat fout gedaan dus dit viel mee.
Uiteindelijk was Indianapolis 2 uur rijden en kwamen wij aan het einde van de middag in Indianapolis aan. De stad zelf is overdag nog veel mooier. Zo zijn wij langs de Central Canal gelopen langs de medal of honors voor overleden soldaten en het 9 11 memorial. Amerikanen zijn dol op hun soldaten en hebben hier ook veel respect voor.
Uiteindelijk zijn wij in de avond weer terug naar huis gereden. De rit zou 2 uur duren, maar uiteindelijk heeft het ruim 2,5 uur geduurd. Maar dit had ook weer een eigen reden.

Wanneer in Nederland de stoplichten knipperen betekent dit dat zij of uit staan of niet werken. In alle gevallen mag je gewoon door rijden. Echter hebben ze hier twee verschillende knipperende stoplichten. Oranje en Rood. Bij Oranje mag je gewoon doorrijden. Rood betekent hetzelfde als een stop bord. Eerst compleet stilstaan en dan pas door rijden. Dit wisten wij niet dus zijn hier ook gewoon door gereden. En drie maal raden, weer aangehouden door de politie.

Uiteindelijk toen wij thuis kwamen liet ik de foto van de auto aan mijn kamergenoot zien. Hij wilde direct met die auto rijden en stapte uit bed. Wij stapten in de auto en begonnen een stukje te rijden. Na nog geen 3 minuten werden wij weer aangehouden door de politie voor zijn snelheid.

Kortom, het is leuk zo'n auto, maar het geeft wel heel veel problemen. Je wordt direct door de politie in de gaten gehouden als je met zo'n auto rijdt. Dit was dus eens en nooit meer.

Fall break


De aankomende weken worden weer eens wat drukker. De mid terms zitten eraan te komen en dat wordt dus wel meer leren. Maar daarnaast komt Fall Break er ook aan. En als exchange student wil je wel wat van Amerika zien. Fall Break zijn 2 dagen vrij. Dit betekent 5 dagen weekend!
Voor die 5 dagen hebben wij een huis gehuurd in Los Angeles en gaan wij daar de stad rondreizen!
Share on Facebook Share on twitter


0 Comment


Geen Reacties


Comment